PensioenDe meeste Nederlanders kiezen bij de invulling van hun pensioen voor genieten van het leven, gezond blijven, (financiële) vrijheid, reizen/vakantie, actief blijven. Pensioen is een belangrijk onderdeel in de financiele planning voor lang leven, kort leven en arbeidsongeschiktheid.

Advies en begeleiding op pensioengebied is een specialisme binnen Monshouwer Financiële Diensten, zowel collectief voor werknemers alsook individueel voor particulieren, zelfstandigen en directeuren-grootaandeelhouders. Deze specialistische kennis wordt vertaald naar praktische en heldere oplossingen.

Onze pensioenen-sectie biedt informatie en er is een besloten deel voor werkgevers (Mijn Monshouwer).


Naar boven ▲

WerkgeversWerkgevers hebben behoefte aan een verfrissende aanpak. Pensioen is te ingewikkeld geworden, werkgevers hebben er alleen maar zorgen van en weinig plezier. Het pensioenstelsel is gebouwd is op groei en rendementen terwijl er in de toekomst alleen maar minder werknemers zullen bijdragen aan pensioenen en de economische crisis die rendementen heeft aangetast. Nadeel is ook dat pensioen bij veel ondernemingen weinig extra aandacht krijgt.  En dat terwijl het de duurste secundaire arbeidsvoorwaarde is.  

Vaak weten ook werknemers niet veel van pensioen en worden daar vaak ook maar matig over geïnformeerd. Het gevolg is dan een gat tussen de verwachte 70 procent van het laatstverdiende loon en de werkelijkheid. Verder zijn er vaak gebrekkige voorzieningen voor nabestaanden sinds de overheid de regeling van de ANW sterkt heeft teruggebracht.

Monshouwer Financiële Diensten is actief op het terrein van pensioenadvisering aan werkgevers, pensioenbeheer en pensioencommunicatie. Het is aan de werkgever om te bepalen hoe uitgebreid hij het pensioentraject wil invullen. Wij maken pensioen inzichtelijk en zorgeloos voor ondernemers. Wij helpen werkgevers door zoveel mogelijk te standaardiseren en bijvoorbeeld het aantal regelingen terug te brengen. Terug naar de basis, houd het simpel en geef deelnemers inzicht. Ook hier geldt onze slogan 'Aangenaam, doelgericht en energiek'. 

 Dienstverleningsdocument Pensioenvraag


Naar boven ▲

Straks MagazineHet online magazine "Het Gevoel" van ZwitserLeven heeft een complete metamorfose gekregen.
Het nieuwe ZwitserLeven magazine "Straks" is zeer de moeite waard om te lezen.

Het achtiende nummer (Juni 2020) heeft bij uitzondering als thema: nu. Uitzonderlijke tijden vragen soms om een uitzondering. Corona speelt in deze "Straks" een rol, maar dan wel een positieve. Klik hier om "Straks nr.18" te lezen.


Naar boven ▲

Mijnpensioenoverzicht.nl

Mijnpensioenoverzicht.nl biedt elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht in zijn/haar AOW (1e pijler) en zijn/haar Pensioen (2e pijler). De functie van de website is puur informatief. Je weet met één druk op de knop hoe je pensioenopbouw ervoor staat en wat je vanaf de AOW-leeftijd netto aan AOW en pensioen ontvangt als je doorgaat op de manier waarop je nu bezig bent.

Ook kan je raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is voor de partner na overlijden en hoeveel pensioen na echtscheiding voor de ex-partner is bestemd. Niet te zien is wat je individueel, bijvoorbeeld via een koopsompolis of lijfrenteverzekering, hebt geregeld. 

Mijnpensioenoverzicht.nl wordt verzorgd door de Stichting Pensioenregister. Dit is een samenwerkingsverband tussen alle pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en pensioenverzekeraars) in Nederland en de Sociale Verzekeringsbank. De dienstverlening van mijnpensioenoverzicht.nl is gratis voor elke Nederlandse burger en niet bedoeld voor commerciële activiteiten. Klik hieronder op het logo om naar de website te gaan.


Naar boven ▲

Prikbord Pensioenen

Op het prikbord van deze website houden wij een actueel nieuws-selectie over Pensioenen bij. Klik hier voor het prikbord.


Naar boven ▲

Deze site gebruikt cookies om de werking ervan te garanderen