Lijfrente komt vrij - expiratie lijfrenteverzekeringMet welk doel ook, je sloot jaren geleden een lijfrenteverzekering af. Bedoeld om het opgebouwde kapitaal later te gebruiken als aanvulling op je inkomen. Dit kapitaal komt nu vrij en het is van belang om een aantal goede keuzes te maken. Want om te kunnen doen wat je echt graag wilt, moet je je geen zorgen hoeven te maken over de dingen die gewoon goed geregeld zijn. Zoals de hoogte van je inkomen. Welke mogelijkheden heb je nu het lijfrentekapitaal vrijkomt?

Monshouwer Financiële Diensten neemt de te maken keuzes stapsgewijs met je door. Met het doel dat je over je geld kunt beschikken wanneer je het nodig hebt.  Uiteindelijk kan je er zo zelf voor zorgen dat je lijfrente geheel aansluit op uw wensen en behoeften. De uitkerende lijfrente maakt onderdeel uit van ons adviestraject financiële planning.


Keuze

Nu de lijfrente binnenkort vrij komt, heb je de keuze:

- nog even doorsparen, of
- het geld laten uitkeren als aanvulling op je (pensioen) inkomenLastige keuze

Misschien sta je wel voor een lastige keuze, want er zijn in een aantal gevallen wel (fiscale) regels waar je aan moet voldoen. Ook zijn er de laatste jaren meer keuzemogelijkheden bijgekomen.  Denk hierbij aan banksparen.

Dit onderdeel van onze website geeft informatie over de verschillende mogelijkheden die je hebt met je opgebouwde kapitaal en de fiscale gevolgen van je keuze. Het helpt je bij het maken van een weloverwogen en goede keuze.

Wat is een lijfrenteverzekering?

Een lijfrente is een levensverzekering waarvoor je - eenmalig of periodiek- premie hebt betaald aan een verzekeringsmaatschappij. Met deze verzekering ben je verzekerd van extra inkomen op een bepaald moment. Dat kan zijn als je met pensioen gaat, maar ook als je bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken. Je hebt een lijfrenteverzekering afgesloten om een kapitaal op te bouwen en als de lijfrente bijna vrijkomt, kan je kiezen wat je met het vrijgekomen geld wilt doen.

Deze site gebruikt cookies om de werking ervan te garanderen